Freakonomics – Steven D. Levitt & Stephen J. Dubner

Jag hade ganska höga förväntningar på denna boken, kanske är det därför jag blev besviken. Det är förvisso en intressant och mycket lättläst bok, utan krav på förkunskaper i ekonomi. Vad jag är besviken på är att den innehåller på pass lite ekonomisk teori. Men, på nätet finns en ”freakonomics student guide” med övningsfrågor och texter om de ekonomiska koncept som diskuteras i varje kapitel (rekommenderar det starkt). Boken har inget övergripande tema och är lite väl spretig men bjuder på en del förvånande och intressant forskning. Om man har lyssnat på podcasten freakonomics (som mig) så kommer man känna igen mycket i boken.

Comments (3)

  1. Pingback: The Armchair Economist | John norell

  2. Rene

    Svara

    excellent issues altogether, you just gained a emblem new reader.

    What might you suggest about your submit that you made a few days in the past?

    Any positive?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.