Till senaste avsnittet av radio Utblick för Göteborgs studentradio k103 så gjorde jag en intervju med Ida Larsson om ämnet för hennes artikel i senaste utgåvan av magasinet Utblick.

Vi pratar om varför det uppstått en så stor diskussion och debatt om tillsättandet av en ny domare till konstitutionsdomstolen i USA. Enligt konstitutionen ska den sittande presidenten nominera en kandidat till posten som sedan ska godkännas av senaten. Saken är den att republikanerna försöker maska processen med argumentet att tillsättandet av en ny domare bör få vara en fråga som avgörs av det amerikanska folket genom presidentvalet i höst. Eftersom konstitutionsdomstolen ska vara en apolitisk institution kan det tyckas märkligt att driva detta som en fråga. Vi pratar i inslaget om de historiska förändringarna som ligger bakom.

Hela programmet går att lyssna här, mitt inslag börjar efter ca 6 minuter.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.